Isot Koneet 01/16

8,90 

Ilmestynyt: 19.11.2015
Sivumäärä: 68

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM784 Osasto:

Kuvaus

KONEET

Turvallista matkaa?
Moderni sodankäynti on yhä enemmän myös erilaista sissi- ja vastarintatoimintaa, näkymättömiä ja vaarattomaksi naamioituja uhkia ja arvaamattomia väijytyksiä. Tätä toimintaa vastaan on kehitelty ajoneuvoluokka joka kulkee yhteisnimellä MRAP.

Rata auki!
Suomen rataverkon avauduttua yksityiselle liikennöinnille, nähdään kiskojen päällä nyt meille uudenlaista ja -väristä kalustoa.

Kolmella yhtä vastaan!
Tadanon uusi kolmoispuomijärjestelmä tuo merkittävän uudistuksen mobiilinostamiseen. Harustaminen jää nyt pois.

Panaman kanava – ihmiskunnan suuri linjanveto
Kaikki ovat varmasti kuulleet joskus Panaman kanavasta, tuosta yhdestä maailman suurimmista ihmeistä – mutta millainen se kanava oikein onkaan?

Sovussa meren kanssa
Vaikka olosuhteet olisivat vaativimmillaan, joudutaan silti usein työskentelemään merellä. Tätä varten on onneksi kehitetty erikoisaluksia.

Dornier Do X – Lentävä laiva
Saksalaisen Dornierin kehittelemä jättiläiskone oli aikanaan maailman suurin laatuaan. Sen elinkaari oli lopulta kovin lyhyt, mutta vaikutus ilmailuhistoriaan pitkä.

Safety train – kiertävä luokkahuone
Amerikan suunnalla koulutetaan viranomaisia ja työntekijöitä toimimaan oikein rautateillä sattuvan tilanteen pukatessa päälle. Ja oppimateriaalihan on ensiluokkaista.

Peltopeura teloilla!
John Deere on valmistanut traktoreita jo erittäin pitkän rupeaman verran. Nyt yritys esittelee ensimmäisen neljällä telalla varustetun peltoveturin.

ARTIKKELIT

Raskasta vettä – atomipommin tarina
Toisen maailmansodan aikana atomipommi oli kehitteillä eri tahoilla. Saksa valmisti raaka-ainetta Norjassa, mutta tämä ei sopinut liittoutuneiden suunnitelmiin…

VAKIOT

Seulottua
Katsaus suuriin uutisiin ja muihin merkittävyyksiin.

Kolumni
Mikään ei ole niin rentouttavaa, kuin pelailla hieman konsolilla?

Lisätiedot

Paino 0.164 kg