Isot Koneet 03/13

8,90 

Ilmestynyt: 30.5.2013
Sivumäärä: 68

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM639 Osasto:

Kuvaus

KONEET

Ilmalaiva kävi Suomessa
Zeppelinin kulta-ajoista on jo tovi vierähtänyt, mutta toimintaideaa ei ole hylätty. Moni saattaa hieraista silmiään nähdessään taivaalla valtavan makkaran.

Nosturi hyvään kotiin
Viime numerossa seurasimme malmölaisen maamerkin, Kockumskranenin purkua ja laivaamista yli ulapoiden uuteen kotimaahansa. Nyt näemme mitä sitten tapahtui.

Vaijeriveijarit
Kun jotain suurta kaatuu, ei pieni apu riitä kovin pitkälle. Onneksi isoihin ongelmiin on isoja ratkaisuja tarjolla. Tutustumme hinaustekniikan huippuluokkaan.

Voimalla rouhien
Silvator 2000 on rakkautta tehoon ensi silmäyksellä. Kun energiavoimala tarvitsee haketta, on tässä kenties yksi komeimpia tapoja tuottaa sitä.

Big Jack, voittamaton voimanpesä
Maailman väkevin dieselveturi löytyy, kuinkas muutenkaan, suuresta ja mahtavasta Amerikasta. Vaikka loiston päivät ovat takana, ei se silti unohdu.

Yliäänipelote Tu-22M
Yksi neuvostoilmailun merkittäviä virstanpylväitä oli yliäänipommittaja Tupolev Tu-22M. Tämä häijynnäköinen tuholintu sai pelkällä olemuksellaan heikommat vikisemään.

Ulvojien jäljillä
Vuosikymmeniä sitten saksalaisen Scheuerlen valmistamat itseliikkuvat lavetit saivat lisänimen ”Ulvoja” ominaisuuksistaan. Niiden seuraajat ovat jalostuneet hiljaisiksi voimanpesiksi.

ARTIKKELIT

Ei mikään patikkaretki!
Mahtavat Matkakohteet lähtee saamansa suosion kunniaksi safarille. Tällä kertaa ei matkusteta ulkomaille, mutta kalustokattaus on varsin kansainvälistä idästä länteen!

Maan alla maan tavalla
Ukrainalaisessa kaivoksessa on ollut tekemisen meininki selvästi aistittavissa jo 60-luvulta lähtien. Vierailijaa tosin jännittää muukin kuin deodorantin pettäminen.

Mittavat messut
Münchenissä joka kolmas vuosi järjestettävät Bauma-konemessut ovat valtava vetonaula maailman tekniikkahakuiselle yleisölle.

VAKIOT

Seulottua
Kalliit koneet
Kolumni

Lisätiedot

Paino 0.164 kg