Isot Koneet 03/15

8,90 

Ilmestynyt: 14.5.2015
Sivumäärä: 68

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM782 Osasto:

Kuvaus

KONEET

Toimiva resepti
Ruotsalaiset Huddig-monitoimikoneet ovat onnistuneet vuosien varrella tuomaan työntekoon monia ratkaisuja ja etenemiskykyä yhdessä paketissa. Tutustuimme näiden koneiden kykyihin ja monipuoliseetn suorityskykyyn useissa eri olosuhteissa.

Taigavoimaa!
Neuvostoliittolainen maastokulkineen prototyyppi oli mielenkiintoinen tutkielma etenemiskyvystä missä tahansa maastossa.

Lentotukisukellusvene
Kyseessä ei ole pelkästään yhdyssanahirviö, vaan myös aikansa suurin ja samalla myös luultavasti kummallisin vedenalainen.

Junkers G 38 – 1930 luvun jättiläiskone
Yksi aikansa suuria hämmästyksenaiheita ilmailumaailmassa oli tämä saksalainen lentokone, joka tarjosi paitsi uusia ideoita, myös luksusluokan matkakokemuksia.

Tulevaisuuden vetäjät nyt!
Kuten esimerkiksi autoteollisuudessa, myös monen muun tekniikan alan tuotannossa on otettu modulaarinen valmistustapa käyttöön. Veturitkin syntyvät nyt yhteisistä komponenteista.

Orion-projekti – kylmän sodan avaruusalus
Yhdysvaltalainen ajatus lentää avaruuteen käyttämällä ydinräjähdyksillä kulkevaa rakettia oli paitsi mielenkiintoinen, myös täysin absurdi nykymittapuun mukaan.

Hyperloop – lentokone, juna vai putkiposti?
Yksi ehdokas tulevaisuuden kuljetusmuodoksi on jo pian kokeiluvaiheeseen etenevä Hyperloop.

Pariisin eväät
Konemessujen suurimpaan päähän kuuluva Intermat järjestettiin jälleen Pariisissa. Kuvareportaasi tarjoaa kalustoa paikalta.

ARTIKKELIT

Suez – idän ja lännen väylä
Kaikki ovat siitä kuulleet, mutta kuinka monelle se on tuttu? Suezin kanava on tärkeä elämänlanka maailman meriliikenteelle ja on ollut sitä jo pitkään.

Painajaiseen herännyt
Air Francen kapteeni heräsi kesken lennon painajaiseen, joka olikin totisinta totta.

VAKIOT

Seulottua

Kolumni – Omat säännöt

Lisätiedot

Paino 0.164 kg