Isot Koneet 04/14

8,90 

Ilmestynyt: 4.9.2014
Sivumäärä: 68

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM713 Osasto:

Kuvaus

KONEET

Maailmanlopun tavarajuna
B-52 Stratofortress oli konetyyppi, joka kantoi lastinaan eväitä vaikkapa siihen lopulliseen ratkaisuun.

Makean perässä
Sokerijuurikas on tarpeellinen raaka-aine, kun halutaan makeutta. Sen korjuu tapahtuu erittäin mielenkiintoisella ja parhaimmillaan myös suurella kalustolla. Minkälaisia ovat nämä erikoisvalmisteiset jurtinkäsittelijät tänä päivänä?

Menolippu Marsiin
Ihmiskunnan muuttaminen Marsiin on ollut tieteisfantasiaa jo vuosikymmenten ajan. Nyt ollaan kuitenkin lähellä realismia.

Sateenkaaren pää
Neuvostoliiton kylmän sodan aikaiset horisontin yli näkevät tutkat olivat hämmentäviä rakennelmia. Yksi niistä seisoo vielä osittain pystyssä nousten hurjiin korkeuksiin.

Big Blows – Turbiinin voimalla!
Kun Yhdysvaltain suurin rautatieyhtiö halusi 1950-luvulla voimaa, se myös sai sitä. Kehitettiin turbiiniveturi, jonka kaltaista ei ole sen koommin nähty.

Nostoja kehältä
Mikäli sinulla on tarvetta nostaa esimerkiksi ydinvoimalan komponentteja paikalleen, kannattaa harkita kehänosturin tilaamista työmaalle.

Merten puolisukeltajat
Erikoiskuljetuslavetti on tien päällä lähes jokapäiväinen näky. Mutta miltä näyttävät laivat, jotka hoitavat samoja tehtäviä vesillä?

Väärin sinetöity kohtalo
Amerikkalaisen ValuJet-halpalentoyhtiön nousu oli aikanaan huikea, mutta lopulta sen tuho konkretisoitui huolimattomuuteen ja välinpitämättömyyteen.

Se kuuluisa Kasipari
Caterpillarin 988-sarja täytti jokin aika sitten pyöreitä puolivuosisatoja. Tutustumme tämän legendaarisen koneen historiaan.

Mahtavat matkakohteet – Norjan lautturit
Norjan jylhissä maisemissa maantie joudutaan toisinaan korvaamaan vesitiellä. Tätä tarkoitusta varten on rakennettu suuria lauttoja.

VAKIOT

Pienoismalli – Pientä puintia
Syksyn tullen pienoismallipalstan valtaa itseoikeutetusti leikkuupuimuri – ja vielä sieltä suuremmasta päästä!

Kolumni
Tällä kerralla mietiskellään suomalaisen kesäasumiskulttuurin syövereitä.

Lisätiedot

Paino 0.164 kg