Klassikot 01/20

9,90 

Ilmestynyt: 16.1.2020
Sivumäärä: 92

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM1053 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Fiat 500 Van ’61
Fiat 500:n pakettiversio on pienimpiä Suomeen tuotuja pakettiautoja. Kari Pynnä päätti palauttaa farmarimalliseksi muutetun 500:n takaisin alkuperäiseen umpikylkiasuunsa.

Plymouth Fury III ’70
Kun kohta 50 vuotta vanhan entisöimättömän auton olemus vastaa pitkälti sitä mitä se oli uutena, on taustalla tavallisuudesta poikkeava tarina.

Opel Rekord 2.0E Berlina ’84
Pitkän linjan merkkiharrastajan tallissa majailee museorekisteröity E-Rekord. Uudesta saakka Nokian katuja maistelleen Opelin mittariin on kertynyt maltilliset 114 000 kilometriä.

Mercedes-Benz 220 ’69
Matilaisen veljeksien harrasteauto on nähnyt maailmaa. Vaalea Mercedes myytiin uutena Suomessa, mutta se laivattiin tuoreeltaan Yhdysvaltoihin, josta se palasi Suomen maaperälle 1973.

Honda Civic 1300 ’82
Varhaisia Honda Civicejä pidettiin laadukkaina pikkuautoina. Kokoonsa nähden korkeahko hinta piti kuitenkin myyntimäärät pieninä. Kinnusen Pasin tallista löytyy hienokuntoinen toisen sukupolven Civic.

TAPAHTUMAT

Hanaa Expo, Lahti
Toista kertaa järjestetty moottoriurheiluaiheinen messutapahtuma kasvatti kävijämääräänsä. Historickalusto oli hienosti edustettuna.

ARTIKKELIT

Vuoren varmasti Fordilla
Vuoren perheen autovalinta on kohdistunut lähes poikkeuksetta Fordiin jo kolmannessa polvessa. Muistelemme Sakari Vuoren kanssa vanhoja Ford-kilpajuttuja ja tutustumme siinä sivussa miehen GT-Cortinaan.

Sirpillä ja vasaralla
Pellinpiirtoja-artikkelisarjassa matkustetaan idän suuntaan katsastamaan prototyyppien välittämää kuvaa neuvostoaikaisesta autosuunnittelufilosofiasta.

Ammattikatsoja muistelee
Vuoden 1993 Dexa-rallissa oli täysi määrä osallistujia eikä penkallakaan tarvinnut seisoskella tumput suorina.

Utin purkamomuseo
Vuodesta 1969 lähtien toiminut Ketosen purkamo muutettiin purkamomuseoksi. Poikkesimme parin hehtaarin laanille vilkaisemaan, millaista kalustoa alueelle on kerääntynyt.

Bodenseen auto- ja traktorimuseo
Saksalaisen museon tiloista löytyy hieno ajoneuvokokoelma, mutta runsas oheisrekvisiitta saa kävijän tuntemaan olonsa aikamatkustajaksi.

Skootterimuseo
Italiasta löytyy mahtava Lambretta-skoottereihin keskittyvä museo. Kokonaan yhden merkin varaan näyttelyä ei sentään ole pystytetty, vaan saman katon alta löytyy monen valmistajan erikoisuuksia.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Tuoreita uutisia ja vanhoja tarinoita klassikkoautojen maailmasta.

Harrastajan pakeilla
Subaru on suosittu automerkki varsinkin ralliväen piirissä. Muiden harrastajien kohdalla merkki on jäänyt hieman paitsioon. Matti Karhu on yksi merkin aktiiviharrastajista.

Fotoalbumi
Kuva-aarteita vuosien varrelta. Tällä kertaa sivuilla saadaan hämmästellä maatuvia amerikanrautoja.

Klassikkomarkkinat
Vanhojen vehkeiden ja varaosien kauppapaikka.

Marginaalista
Maailmalla myytävien klassikkoautojen joukkoon on ilmaantunut wankelmoottorinen Citroën GS.

Tuleva klassikko
Otimme koeajoon ison etuvetoisen Volvon, ja pohdimme olisiko sellaisesta harrastevärkiksi.