Klassikot 01/24

11,90 

Ilmestynyt: 25.1.2024
Sivumäärä: 84

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM1235 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Mercedes-Benz 190 DTM -replica
Jonas Björklund hankki aikoinaan Saksasta tuodun pikku-Mersun varaosa-autoksi, mutta teki siitä jäärata-auton. Siitä Mersun evoluutio jatkui kohti upeaa DTM-kilpurin olemusta.

Fiat 128 Panorama ’81
Päijät-Hämeen maanteillä saattaa tulla vastaan erikoinen Fiat 128:n farmarimalli, joka näyttää ja kuulostaa alkuperäistä pirteämmältä tapaukselta. Ensivaikutelma ei petä.

VW Country Buggy ’68 + SMV 440 ’77
Pitkän linjan VW-harrastaja Johan Gröndahlin Country Buggy on hätkähdyttävä näky jo sellaisenaan – saatikka sitten kun perässä on vielä vanha SMV-munavaunu.

Datsun 1200 Van ’70
Tuhansien Suomeen tuotujen Finn-Datsunien joukossa saapui toistasataa Van-farmariversiota. Niistä moni on haihtunut historiaan, mutta Lopelta löytyy hieno poikkeus.

Hudson Super Jet ’54
Kokemäkeläisen Kimmo Kalliolevon tallissa on pitkän Suomi-historian omaava ja Hudsonin loppupään tuotantoa edustava Super Jet hienosti patinoituneessa kuosissa.

Ford Taunus 2.0 XL ’73
Jos haluaa päästä kokemaan, miltä upouusi Taunus on aikanaan tuntunut ja näyttänyt, Kari Salon kaksilitrainen erikoismalli on siihen parasta lääkettä.

Citroën 2CV6 ’70
Poikkesimme Kangasalla tarinoimassa Pirkko Kivisen kanssa vuosikymmenien mittaisesta rättäriharrastuksesta ja tutustuimme rouvan ajopeliin.

TAPAHTUMAT

Classic motor marknad, Ruotsi
Västeråsissa järjestetty tapahtuma kokosi valoisan urheiluhallin tiloihin myytäviä ajopelejä, rompekauppiaita sekä alan kerhojen toimintaa esitteleviä osastoja.

Auto e Moto d’Epoca, Italia
Aiemmin Padovassa järjestetty tapahtuma muutti Bolognan messukeskukseen. Pistäydyimme tutustumiskäynnille uudistuneeseen ja entistä laajempaan näyttelyyn.

ARTIKKELIT

Mainoksen imussa
Rahalle vastinetta pitää autokaupoillakin saada. Menneen ajan mainoksissa kerrotaan kuinka halvalla sai hyvää – ja isosti autoa.

RC-autot
Tervakoskella sijaitsevan EuroRC-liikkeen myymälätiloista löytyy vanhojen radio-ohjattavien autojen kokoelma. Poimimme herkkuja näytille.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Harrastekentän uutisia ja kuulumisia takavuosien kummallisuuksilla höystettynä.

Harrastajan pakeilla
Sami Erämies pitää nykyautoja tylsinä ja ajaa pelkästään vanhalla kalustolla.

Tuleva klassikko
Mazda Xedos 9 ei menestynyt Suomessa, ja on tämän päivän vinkkelistä harvinainen kohdattava.

Lisätiedot

Paino 0.254 kg