Klassikot 01/14

8,90 

Ilmestynyt: 16.1.2014
Sivumäärä: 92

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM687 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

VW Pritschenwagen ´65
Teerijärveläinen putkialan yritys ei aikanaan antanut vanhaa vaihdossa, ja niinpä firmalla on nykyisin uskomattoman hieno maskotti: Volkswagen-avolavapaku vuodelta 1965.

Toyota Corolla DX ´83
Takuulla jokaiselle 80-90-luvun nuorelle tutuksi tullut, ehkäpä kaikkien aikojen legendaarisin teiniauto vanhenee siinä missä muutkin. Esittelyssä museoikään ehtinyt alkuperäiskuntoinen yksilö.

Alfa Romeo GTV ´81
Alfa Romeo on tuttu merkki ratakahinoissa, mutta kyllä italialaisvalmistajan tuotteilla kelpaa päästellä myös sorapinnalla. Ilkka Pohjosen neljän vuoden projekti on nyt valmis viivalle.

Opel Admiral ´67
Tarinaa isoista Opeleista: esittelyssä 30 vuotta samalla omistajalla viihtynyt Admiral ja pieni Etelä-Suomen kierros veekasin säestyksellä.

Peugeot 203 Berline ´58
Salossa asuva Kari Kulta joutui luopumaan rakkaasta moottoripyöräharrastuksestaan, mutta matka jatkuu hauskoissa merkeissä motukkakauppojen vaihdokkina taloon tulleen Peugeotin kanssa.

Lada 1500S ´79
Se ensimmäinen oma auto jää usein mieleen niin voimakkaasti, että sellainen pitää hankkia vuosien päästä uudelleen. Siksi Ilolan Janne kurvailee kesäisin hienolla Ladalla.

Ford Falcon Futura ´63
Janne Viitanen etsi harrastepeliksi 50-luvun lopun Chevroletia tai vaihtoehtoisesti 60-luvun Mustangia. Lopulta talliin tuli hieman erikoisempi, kangaskattoinen Ford Falcon.

ARTIKKELIT

Eskon autot
Esko Joki-Anttila vammautui vuonna 1963, jonka seurauksena mies ei uskonut enää pääsevänsä oman auton rattiin. Toisin onneksi kävi ja viime vuosina Esko on ollut vakiokävijä useassa autotapahtumassa.

80-luvun GTI-mallit
Nousukauden huumassa tekninen etevyys ja suorituskyky tuotiin yhä useamman ulottuville. Pienen haparoimisen jälkeen syntyi uusi autoluokka pienten ja pippuristen kulkupelien ystäville.

Kisamekaanikko Timo Saaristo
Vuosikymmeniä eri moottoriurheilulajien ja -tähtien taustalla vaikuttaneen mekaanikon tarinan toinen osa.

Renunromu raktoritallilla
Lea Lahden muistelmia perheen vanhasta Renaultista.

Makuun kuin makuun
Sbarron, Rinspeedin tai jonkin toisen piensarjataiteilijan villi tutkielma on persoonallinen vaihtoehto loistoautolle.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Poistetut: Joona Hammin ruostekuvia
Klassikkoesine: Yankees-lippalakki
Verkot vesillä
Klassikkomarkkinat
Tuleva klassikko: Saab 9000 Turbo

Lisätiedot

Paino 0.218 kg