Klassikot 01/18

8,90 

Ilmestynyt: 18.1.2018
Sivumäärä: 92

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM923 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Citroën ID 19 Familiale -63
Futurististen DS-/ID-mallien farmarikoriset versiot eivät yleistyneet aikanaan Suomen teillä. Yksi harvoista uutena maahantuoduista on Pasi Nurmen kokoelmassa.

Volvo P1800 -61
Pyhimys-Volvona tunnettu urheiluauto oli ruotsalaisvalmistajan ase Yhdysvaltain markkinoiden valtaamiseen. Ari Louhikallion Pyhimys on Englannissa valmistettu alkupään malli.

Datsun 160J -73
Jorma Lahtinen kunnosti isänsä uutena hankkiman Datsunin kymmenisen vuotta sitten. Sen jälkeen hieno japanilainen on palvellut harrastekäytössä museoautoksi rekisteröitynä.

Alpine A310 -78
Alpine-urheiluautojen mallisto kasvoi notkean ketterästä katukilpurista lopulta raskaan GT-auton oloiseksi kiituriksi. Jukka Eskelinen kunnosti perusteellisesti Saksasta hankkimansa yksilön.

Lancia Thema -87
Krister Ekman otti talteen ja kunnosti 80-luvun lopun Lancia Theman. Lopputulos on alkuperäisyyttä kunnioittava, mutta tyyliltään ja käytännöllisyydeltään muovattu kokonaisuus.

Volkswagen Jetta -81
Konttiperäiset etuveto-VW:t ovat nykyään harvinaisia verrattuna viistoperäisiin mallisisariinsa. Itä-Suomen tapahtumissa saattaa kuitenkin tavata huiman hienon museorekisteröidyn -81 Jetan.

TAPAHTUMAT

Milano Autoclassica, Italia
Suuri kolmepäiväinen autotapahtuma järjestettiin kuudetta kertaa. Tapahtuma-alueella nähtiin iso joukko pääosin italialaisia klassikkoautoja.

ARTIKKELIT

Muuttuvassa maailmassa
Harri Onnilan toimittama Takavuoden auto -artikkelisarja saapuu 90-luvulle, ja samalla menneen ajan tunnelmia luotaavan sarjan modernille päätepysäkille.

Kangasalan rallispecial 1990
Armeijan jälkeen ammattikatsojamme sai töitä ja talous koheni. Enää ei tarvinnut lähteä erikoiskokeen vierelle vajaan filmirullan kanssa.

Mies ja tulevaisuuden klassikot
Erkki Lehmuskallion pihamaalta ja talleista löytyy nykyisiä ja tulevia klassikkoautoja. Valtaosa niistä Rovereita, mutta eivät sentään kaikki.

Pikkuautoista pienimmät
Husky ja Lesney ovat tuttuja merkkejä 60-luvun pikkupojille. Myöhemmät pikkuviikarit oppivat tuntemaan nämä tuotteet Matchbox- ja Corgi-autoina.

Milanon Aikakone
Italialainen autovalmistaja Alfa Romeo tunnetaan urheiluautoistaan. Tehtaan museosta niitä löytyy viimeisen sadan vuoden ajalta.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Tuoreita ja vanhoja uutisia sekä kuulumisia harrasteautojen maailmasta.

Fotoalbumi
Konelan arkistokuvista löytyy Lada-aiheisia helmiotoksia.

Marginaalista
Myyntipalstojen ja huutokauppojen kaupittelemia erikoisuuksia.

Klassikkomarkkinat
Osta talven iloksi uusi projekti tai varaosia vanhaan.

Tuleva Klassikko
Kesäksi edullista avoautoa alleen haaveilevan kannattaa vilkaista ranskalaisten suuntaan.

Lisätiedot

Paino 0.217 kg