Klassikot 03/21

9,90 

Ilmestynyt: 15.4.2021
Sivumäärä: 92

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM1111 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Renault Dauphine Gordini -65
Pieni neliovinen ranskanauto oli söpö kuin pandakarhu ja vieläpä hyvä ajopeli. Dauphine Gordini oli yhtä lupsakan näköinen kuin perusmalli mutta ripeämpi liikkeissään.

Plymouth Barracuda -66
Kalle Kaihari päästeli aikoinaan nopealla Barracudalla hurjaa kyytiä itse presidentti Kekkonen kyydissään. Legendaarinen amerikanauto on päässyt vuosien poissaolon jälkeen takaisin Kaiharin perheeseen.

Volvo 760 GLE -82
Aholaita-myymäläketjun johtaja hankki vuonna 1982 omistukseensa punaisella nahkaverhoilulla ja ylellisillä varusteilla terästetyn edustusauton.

Mercedes-Benz 190 -89 & BMW 318iS -89
Otimme kaksi punaista porrasperäistä takavetoautoa Länsi-Saksasta ja teimme niiden kesken pientä vertailua. Autoissa oli eroja mutta myös paljon yhteistä.

Toyota Carina II -89
1980-luvun loppupuolelta tuskin löytyy arkisempaa ajokkia kuin Toyota Carina II. Lappeenrannasta löytyy sellaisesta varsinainen karvalakkiversio, mutta auton takana on liikuttava tarina.

ARTIKKELIT

Saksalaista urheilulaatua
Eri maiden urheiluautomainontaa ruotiva artikkelisarja ottaa suurennuslasin alle Länsi-Saksan. Onko täsmällisestä insinöörityöstä tunnettu kansa täsmällinen myös mainoslauseissa?

Toyotalla Suomi rallaa
Ammattikatsojamme innostui muistelemaan takavuosien ralleissa kohtaamiaan Toyotia. Näissä kuvissa soraa lennätetään ikonisilla Starleteilla ja GT-Corollilla kuin ennen vanhaan.

J-M-Rally Park Fermé
Toyota on kova peli rallimaailman huipulla nykyäänkin. Tehdastiimin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pyörittää kilpatoiminnan lisäksi alan museota Tuurin kylässä.

Lotus Europa pienoiskoossa
Eero Kumanto on nikkaroinut hämmästyttävän aidon oloisen pienoismallin keskimoottorisesta Lotus-urheiluautosta.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Klassikkoautomaailman kuulumisia menneen ajan erikoisuuksilla höystettynä.

Harrastajan pakeilla
Kuopion keskustan liepeiltä löytyy 1800-luvulta peräisin oleva rajavartijan mökki. Siellä pitää majaa Hämäläisen Timo ja hänen erikoinen kokoelmansa.

Fotoalbumi
Hiace, VW-paku ja Transit ovat kaikille tuttuja pakuja, mutta on Suomen teillä nähty lukuisia muitakin pakettiautomerkkejä.

Marginaalista
Wankelmoottoreita nähtiin takavuosina urheilullisissa autoissa mutta myös moottoripyörissä ja perämoottoreissa. Mazda sovitti wankelin jopa avolavapakuun.

Tuleva klassikko
Rover 75 -mallin pohjalta tehtiin MG-tuotemerkillä varustettu sporttiversio. Otimme sellaisen alle ja läksimme kurvailemaan pitkin mutkaisia teitä.