Klassikot 04/18

8,90 

Ilmestynyt: 7.6.2018
Sivumäärä: 108

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM926 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Volkswagen Grossraum-Kastenwagen -62
Uudesta saakka Suomessa viihtyneen korkeakaton historia on pitkä ja värikäs. Nykyisten omistajaleidien haltuun VW päätyi syksyllä 2012, jonka jälkeen se on kunnostettu retkikäyttöön.

Triumph Herald Coupé -59
Edullinen ja myös hiukan sporttinen Herald oli meidän kulmillamme suosittu auto. Coupé-korisena hinta pomppasi sen verran korkealle, että tiettävästi vain puolenkymmentä myytiin uutena Suomeen.

Isuzu Florian Deluxe -71
Laitilassa asuvien Impilöiden punainen Isuzu Florian on ollut perheessä 90-luvun puolivälistä saakka. Kuviin saatiin myös toinen samanvärinen Florian, vaikka ne harvinaisia ovatkin.

DKW F102 -64
Ensimmäisen sodanjälkeisen Audi-mallin edeltäjä oli pätevä peli niin työnjälkensä kuin ajo-ominaisuuksiensa osalta. Myyntiä jarrutti vain kaksitahtitekniikka.

Volvo 740 GLE -87
Vesa Pohjalainen osti hyväkuntoisen mutta pientä laittoa vaativan farmariauton terapiavälineeksi. Nyt Volvo on hiukan paremmin varusteltu kuin uutena.

Peugeot 205 Lacoste -86
Krokotiilin logolla varustetun vaatemerkin kanssa yhteistyönä tehty erikoismalli on yksi 80-luvun juppiikoneista. Pirjo Savijärvi on kurvaillut omallaan uudesta lähtien.

TAPAHTUMAT

Classic Motorshow, Lahti
Klassikkoautoväen kauden päätapahtumassa nähtiin erikoisia brittiautoja ja omistajiensa helmiä sekä satoja muita vehkeitä.

Mikkelin Mobilistien rompetori
Sää suosi pitkästä aikaa Mikkelin rompetoria. Paikalla piipahti hienoja autoja, ja myyjiäkin oli mukavasti tontilla.

VMPK:n rompetori, Ylöjärvi
Prätkäromppeet vaihtoivat omistajaa ja vertaistukea jaettiin Teivon raviradalla järjestetyssä tapahtumassa.

Päijät-Hämeen Mobilistien
rompetori, Lahti
Jokimaan raviradalla käytiin kauppaa upeassa kesäsäässä. Klassikot-parkkiin kokoontui edellisvuosien tapaan monipuolisesti kalustoa.

Toukotaiwal-ajo, Kemi–Kaakamo
Pohjoisen teillä liikkui huomiotaherättävä autoletka tehtävärastilta toiselle. Yleisöllä riitti nähtävää, sillä joukossa oli autoja avo-Cortinasta De Tomaso Panteraan.

Motor Experience, Napoli
Kevätkiireiden lomassa toimitus ehti piipahtaa saapasmaan autotapahtumassa. Ihmeteltävää riitti sielläkin.

ARTIKKELIT

Pellinpiirtoja
Eräs 50- ja 60-luvun ahkerimpia autosuunnittelijoita oli Giovani Michelotti. Tutustumme miehen työn jälkeen uuden artikkelisarjan ensimmäisessä osassa.

Ammattikatsoja muistelee
90-luvun alun Auranmaan rallissa nähtiin hurjia kaatoja. Tilanteet tallentuivat ammattikatsojan taskukameraan viimeistä kertaa, sillä seuraavaksi kourassa oli Nikon-järjestelmäkamera.

Rättäristi Ammi Koivisto
Rättisitikka merkitsee omistajalleen usein paljon enemmän kuin tavallinen harrasteauto keskivertoharrastajalle. Näin on myös vuosikymmeniä Rättärillä kurvailleen Ammin kohdalla.

Rautaista menoa
Hyppäsimme vanhan Saab 96:n jousille ja matkasimme Saab-treffeille Hyvinkäälle tapaamaan muita ruotsalaismerkkiin hurahtaneita.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Uutisia, uutuuksia ja kuulumisia vanhojen värkkien maailmasta.

Fotoalbumi
Vino pino autokuvia 60-luvulta lähtien. Kuvauspaikkana joka otoksessa sama piha.

Marginaalista
Huutokauppojen tarjonnasta poimittuja erikoisautoja.

Klassikkomarkkinat
Menopelejä ja varaosia vanhan raudan ystäville.

Tuleva Klassikko
Etuvetoinen Buick Regal on edukas erikoisuus harrasteautoa hakevalle.

Lisätiedot

Paino 0.254 kg