Klassikot 06/17

8,90 

Ilmestynyt: 7.9.2017
Sivumäärä: 100

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM868 Osasto:

Kuvaus

AJONEUVOT

Lancia Flaminia GT Coupe -64
Jyväskyläläinen Aarno Koivikko on omistanut Superleggera Lanciansa jo 35 vuotta. Garrozzeria Touring -verstaan korittama GT-vaunu pursuaa eksotiikkaa.

Ford 20M XL Hardtop Automatic -69
80-luvun alussa Juha Pakarinen iski silmänsä ht-koriseen 20M-Fordiin eikä ole sen koommin menettänyt mielenkiintoaan kyseistä autoa kohtaan.

Trabant P50 -62
Olli Heikkilä on Trabant-harrastajille tuttu nimi. Käväisimme miehen juttusilla ja katsastimme samalla hänen hauskan ja ihanasti väritetyn harrasteauton.

MG 1100 -64
Suomessa Maileriksi nimitettyä perheautoa valmistettiin myös urheiluhengestään tunnetun MG-tuotemerkin alla. Erkki Wirkolan tallista löytyy yksi uutena Suomeen tuotu MG 1100.

TAPAHTUMAT

Historic EM, Lahti
Heinäkuussa oli jälleen hieno tilaisuus nähdä vanhoja ralliautoja meiltä ja muualta Lahdessa ja Päijät-Hämeen sorateillä.

Koljonvirran Rompepäivät, Iisalmi
Pohjois-Savon suurimpiin tapahtumiin lukeutuva Koljonvirran Rompepäivät keräsi paikalliselle leirintäalueelle tuhansia kävijöitä.

Terva-ajo, Iisalmi
SA-HK:n Savon kerhon järjestämässä ajotapahtumassa kurvailtiin tehtävärastilta toiselle Iisalmen maisemissa.

Restaurantapäivät, Ylöjärvi
Tuttu ja pitkät perinteet omaava tapahtuma vaihtoi paikkaa Teivon raviradalle. Uusi ympäristö tarjosi hienot puitteet upealle rompetorille.

VMPK Veteraaniralli, Jämsä
Prätkäukot lyöttäytyivät yhteen autoharrastajien kanssa ja loivat Veteraanirallin yhteyteen eri-ikäistä kalustoa esittelevän tapahtuman ja kulkueen Ajoneuvot Suomessa sata vuotta -teemalla.

Sitikat koolla, Hattula
Citroën-väki kokoontui Inkalan kartanon upeisiin maisemiin. Samalla juhlittiin Dyane-mallin 50-vuotista taivalta.

ARTIKKELIT

Takavuoden auto
Vuoden Auto -ehdokkaita tutkailevassa juttusarjassa on edetty jo 80-luvun kynnykselle. Uusi vuosikymmen tuo uudet tuulet tullessaan.

Ammattikatsoja muistelee
Kari Ruusunen on notkunut vuosikausien ajan pikataipaleiden varrella kameransa kanssa. Matkan varrelta on kertynyt kuvien lisäksi hauskoja tarinoita kerrottavaksi.

Tyrväänkylän Teboilin uusi elämä
Markus ja Minna Järvensivu herättivät henkiin vanhan huoltoaseman. Kahvio ja korjaamo palvelevat jälleen asiakkaita.

Kotimaisia autokokeiluja
Itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä mekin kaivoimme arkistoja ja tutustuimme kotimaisen autovalmistuksen historiaan. Jäljet veivät yli sadan vuoden taakse.

Liikenteessä
Toimituksen autoreissut saavat jatkoa. Tällä kertaa 70-luvun Datsunin krominen keulamerkki suunnattiin kohti Kanta-Hämeen mutkaisia teitä.

Viron kierros
Naapurimaa on lyhyen laivamatkan päässä, ja perillä odottaa hienot maisemat ja useita autoharrastajia kiinnostavia kohteita.

VAKIOPALSTAT

Vakionopeus
Fotoalbumi
Marginaalista
Klassikkomarkkinat
Tuleva Klassikko

Lisätiedot

Paino 0.236 kg