Vanhat Koneet 02/13

8,90 

Ilmestynyt: 28.3.2013
Sivumäärä: 84

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM610 Osasto:

Kuvaus

Vanhat Koneet 02/2013
Julkaisupäivä 28.3.2013

KONEET

Mercedes-Benz Unimog ´64
Taipalsaarelaisen Seppo Pekkasen komea harrastekohde ei jouda nukkumaan talviunta. Erinomaisesti etenevä Unimog kun on parhaimmillaan vaativissa oloissa työskenneltäessä.

Fiat 780 ´82
Pininfarina, Ferrari ja Modena. Urheiluautomaailmassa tunnetut nimet löysivät tiensä lehteemme hienosti muotoillun Fiat-traktorin myötä.

Mercedes-Benz 1932A ´74
Kanta-Hämeessä saattaa vielä kuulla legendaariseksi muodostuneen veekympin murinaa, kun Kalevi Toukovalkama ulkoiluttaa juuri valmistunutta Mercedes-Benziään.

Massey Ferguson 35 ´60
Puoli vuosisataa sitten moni maanviljelijä haikaili kolmeviitosen Massikan perään. Nivalasta löytyy yksi poikkeuksellisen hienosti entisöity esimerkki aiheesta.

Valmet 872 K ´77
Jouko Vilkman valmistui diplomimetsuriksi samana vuonna kun tarinan kuormatraktori lähti tehtaalta kohti ensimmäistä työmaataan. Nyt molemmat voi nähdä työn touhussa Vanhan Savotan perinnetyöpäivillä.

Scania LBS 86 ´81
Tulipaloa sammuttaessa vesi on niitä tärkeimpiä elementtejä. Aina ei kulmilla ole palopostia, ja silloin on kunnon säiliöautolle käyttöä.

Caterpillar Fifteen ´31
Kun Arne Åvallille tarjottiin ison veden takaa harvinaista, bensiinikäyttöistä Caterpillar-telavetäjää, tarttui mies tilaisuuteen epäröimättä.

Sisu L135 EIT ´83
Karhu-Sisu oli omana aikanaan monen kunnan ja kaupungin sekä useiden laitosten peruskalustoa. Tähän joukkoon mahtui erikoisempiakin yksilöitä, joista tarinan Karhu-Sisu jatkoi erikoistumistaan vielä kypsässä iässään

Ford 4000 ´66
Marttisen Juho edustaa harrastajakentän nuorempaa polvea. Hänen harrastekohteensa on vanha Ford, joka on palvellut samssa suvussa ja samassa talossa jo 45 vuoden ajan.

TAPAHTUMAT

Retromobile, Pariisi
Pariisin kalliiden klassikkoautojen joukosta löytyi myös hyötyajoneuvoja.

ARTIKKELIT

Metsämuseo Lusto
Punkaharjulla sijaitseva metsämuseo tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen metsän ja siihen liittyviin elinkeinoihin.

Traktoripurkamo
Espanjassa sijaitsee suuri konepurkamo, jonka loputtomalta näyttävällä kentällä seisoo toinen toistaan mielenkiintoisempaa kalustoa.

Vakola – Tiedon tarpeeseen
Kun vanhoista koneista ryhtyy keräämään tietoa, törmää lähes väistämättä Vakolan raportteihin. Mistä Vakolassa oikein oli kyse?

VAKIOPALSTAT

Rekkaparkki
Seppiä ja Mestareita: Matti Lindqvist
Rauhassa ruostuvat
Markkinat
Kuvalaari

Lisätiedot

Paino 0.2 kg