Isot Koneet 02/13

8,90 

Ilmestynyt: 28.2.2013
Sivumäärä: 68

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): VM638 Osasto:

Kuvaus

KONEET

USA:n modaalijunat: Enemmän on enemmän
Jenkkiunelma tarvitsee materiaalia syntyäkseen. Tavaran pitää liikkua ripeään tahtiin ja suurissa erissä. Kuljetusvälineenä toimivat valtavat junat.

Maastonvihreä kierrätyskeskus
Taistelussa väsyneet tai harjoituskentällä loppuun ajetut itänaapurin panssarivaunut eivät olekaan romurautaa. Ne voidaan kierrättää uudenveroiseen lyöntiin.

Kuljettamisen kuninkuusluokka
Maailman suurin maantiekelpoinen kuorma-auto on valtava sekoitus voimaa ja kokoa. Ja mikä parasta, niitä on enemmän kuin muutama!

Kaivauksellinen konematka
Ukrainalaisen rautamalmikaivoksen hietikolla ei grillata nahkaa. Koneturistin aika kuluu nimittäin mielenkiintoisen kalustosekoituksen seuraamisessa.

Concorde – Yläluokan yliääntä
Concorde oli kukoistuksensa päivinä yksi kovimpia juttuja voiman ja suorituskyvyn saralla. Miten kaikki alkoi, mitä sitten tapahtui ja miten se päättyi?

Se reilumpi rahtipaatti
Merenkulun historiassa ei aikaisemmin ole nähty näin suurta ro-ro-alusta. Nyt niitä on jo neljä ja ne kuljettavat käsittämättömiä tavaramääriä.

Läpivalaiseva kokemus
Suomen kalleimmat kuorma-autot tekevät jokapäiväistä työtä rikosten estämiseksi. Minkälainen on läpitunkevan katseen omaava Tullin röntgenrekka?

Helvetinkone
Vaikka polttomoottorit olisivat tuttuja, ei Napier-Delticin sielunelämä välttämättä mene tajuntaan aivan ensimmäisellä yrittämällä!

Kockumskranen – Maamerkki muuttaa maasta
Aikanaan jopa maailman suurimman nosturin tittelin saavuttanut Malmön maamerkki pakattiin aktiiviuransa jälkeen laivaan.

Pikkutarkka jättiläinen
Isot Koneet -lehdessä pienoismallitkaan eivät ole mikroskooppikokoisia. Tällä kertaa pöydälle nousee kymmenisen kiloa valutarkkuutta.

VAKIOT

Seulottua
Pienessä maailmassamme on jälleen tapahtunut suuria asioita.

Kolumni
Kolumnistimme pohtii lämpimänkipeää suhdettaan tekniikkaan.

Lisätiedot

Paino 0.164 kg